dijous, 14 d’abril del 2011

¿GestIB com a xarxa social?

Ahir vaig assistir a la jornada Xarxes socials i Educació, organitzada per l'ICE. El balanç que puc fer no és ni positiu ni negatiu: per una banda ens van oferir dades interessants respecte al món de la web 2.0, però també hi va haver intervencions que poc tenien a veure amb el tema suggerit, o si ho tenien, no aportaven res que no sabéssim ja.
Una de les coses que estan arribant i que ens va explicar el Director General de Personal Docent és la nova orientació del GestIB, el programa que tots coneixeu, com a eina 2.0. El nou escriptori, com veureu si hi entrau, té, a més de les funcionalitats pròpies per cada usuari (depenent de quina feina desenvolupa: direcció, tutoria, professorat, etc.), un caire de xarxa social, amb la possibilitat de tenir llista d'enllaços útils, tauler d'anuncis, missatgeria interna (que no funciona per correus, sinó per usuaris, com per exemple Facebook), etc. Aquestes funcionalitats, quan les famílies puguin tenir accés al programa, podran ser utilitzades en la seva màxima operativitat.
De totes formes, vull plantejar si, per exemple, aquesta missatgeria interna (que encara no he provat, i no sé si té capacitat d'adjuntar documents, etc.) seria un bon sustitut de l´ús del correu electrònic personal, sobre tot per tal que aquest no estigués exposat "al públic" i algú en pogués fer un mal ús.
Vos deixo una captura de pantalla del nou GestIB des de l'escriptori que veu un professor i tutor. Clicau per ampliar:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada